maart 2015

Wonen in een boom, dat kan dus in Italië

Ik kwam dit waanzinnig bijzondere project tegen. Het gebouw ziet er uit als een bos, geïnspireerd op de boomhut waar kinderen spelen. Overal zijn (150) bomen en groen in de gevels geïntegreerd. Door het gebruik van al dat groen wordt luchtvervuiling en geluid teruggebracht. Ook bevorderd het groen het microklimaat in het gebouw.
 
De vormen van bomen zijn letterlijk vertaald in de gevel. Het concept is helemaal af. Of het echt mooi is? Maar wat weegt zwaarder een mooie gevel of een duurzaam groen gebouw?
 

Kunstwerk “ het Dalston Huis”

e
Een visuele illusie, het lijkt alsof mensen aan de muren van een herenhuis in Londen hangen of er op lopen maar ze liggen eigenlijk op de grond op een gereconstrueerde gevel. Het beeld wordt weerspiegeld door een grote spiegel in een hoek van 45 graden. 

Waanzinnig leuk idee van de Argentijnse kunstenaar Leandro Erlich. Het spreekt mij zo aan omdat het mensen uitnodigt van het kunstwerk te genieten  én er onderdeel van te mogen zijn. Voor mij is dat kunst met een extra dimensie. 

Stel je voor dat …..

Home is where the heart is

Home is where the heart is.... Als je bij jezelf of de kern blijft, dan voel je je thuis. Of je thuis, is, waar je jezelf kunt zijn. Hoe je deze zin ook interpreteert, ik 
geloof er in! Symbolisch past het ook bij wie ik ben en hoe ik aan woningbouwprojecten wil werken, met mijn hart. Ik nodig je van harte ( :-)) uit om mijn nieuwe site HUIS-Consultancy eens te bekijken.